Tijd om de bloemetjes buiten te zetten

Kleurenfestijn
Violen met kleine en grote bloemen in talloze kleuren zijn de populairste lentebloeiers. Feloranje, donkerrood, knalgeel, zachtroze of lichtblauw… ze zijn er in haast alle denkbare kleuren. Voeg er primula’s en Madeliefjes (Bellis) in felle zuurstokkleuren bij om de kleurenexplosie compleet te maken. Een bonte kleurenmix maakt je balkon of terras extra vrolijk en energiek. Vind je dit toch iets te heftig? Relax! Eén hoofdkleur of ton-sur-ton zorgt voor een rustige lentesfeer.

Aan de slag
Haal potten, bakken, kannen, schalen, blikken, emmers en teilen tevoorschijn, vul deze met grond en beplant ze met kleur. Zorg wel voor een afvoergaatje in de bodem zodat overtollig (giet)water weg kan vloeien. Geen gaatje? Geen probleem! Stort in dat geval een laagje hydrokorrels onderin de pot. Geef alleen water op het moment dat de grond droog aanvoelt. Haal ook af en toe de uitgebloeide bloemen weg. Dan krijgen je lentebloeiers steeds nieuwe knoppen.

Fris en vrolijk
Violen, primula’s en Madeliefjes zijn makkelijke types die weinig verzorging vragen. Geef alleen water op het moment dat de grond droog aanvoelt. Haal ook af en toe de uitgebloeide bloemen weg. Dan krijgen je lentebloeiers steeds nieuwe knoppen en blijft je balkon of terras fris en vrolijk.

Voorjaarsliefde
Vrolijke voorjaarsbloeiers spreken al eeuwen de taal van de liefde. Met een viool zeg je ‘Ik denk aan jou’, terwijl de Primula luid en duidelijk zegt ‘Je bent mijn eerste liefde’. En als je bloemblaadje voor bloemblaadje van de Madelief plukt, neem je alle twijfels weg of hij of zij wel of niet van jou houdt…

Bron: mooiwatplantendoen.nl